Het 96ste auto/moto salon van brussel: een salon voor iedereen!

Van 12 tot 21 januari 2018 kunnen de liefhebbers van auto’s, moto’s en andere individuele en gedeelde vervoermiddelen weer terecht op de 96e editie van het europese autosalon van brussel. Febiac, de organisator van het salon, is meer dan ooit tot het uiterste gegaan om de heizelpaleizen om te vormen tot een groots en uiterst populair evenement waar klein en groot zonder twijfel het vervoermiddel van zijn dromen vindt, of dat nu een, twee of vier wielen telt.

Door telkens weer nieuwe invalshoeken te zoeken, concepten bij te schaven en het aanbod uit te breiden, blijven de organisatoren van het Europese Autosalon van Brussel jaar na jaar vooruitgang boeken, getuige daarvan het indrukwekkende succes van editie 2017 van het ‘kleine’ Salon.

Het vaste publiek van het grootste evenement in het Belgische salonseizoen mag tijdens het komende Europese Autosalon van Brussel dan ook heel wat nieuwigheden verwachten, te beginnen met een nieuwe vestiging van groepen van exposanten in hetzelfde tentoonstellingspaleis. Zo winnen de gemotoriseerde tweewielers aan oppervlakte aangezien ze verhuizen naar Paleizen 8 en 9 terwijl de auto’s Paleizen 1, 3, 4, 5, 6, 7, 11 en 12 in beslag nemen. Die acht paleizen zijn meer dan noodzakelijk om de auto-exposanten voldoende ruimte te geven, te meer omdat alle belangrijke merken op de Belgische markt present tekenden. Dat wordt wereldwijd een unicum vandaag de dag, een prestatie waar het Salon van Brussel terecht trots op mag zijn.

Voor het eerst wijdt het Europese Autosalon van Brussel ook een volledig paleis aan de oplossingen op het gebied van micromobiliteit en gedeelde mobiliteit. Deze thematentoonstelling in Paleis 10 is voor het grote publiek toegankelijk tijdens de drie laatste dagen van het salon, op 19, 20 en 21 januari.

Andere nieuwigheden, waarover we tijdens de officiële persconferentie op 5 december graag meer vertellen, zijn onder meer de tentoonstelling van autogerelateerde kunstwerken en juwelen in Paleis 1, waar trouwens ook de prestigeconstructeurs zullen staan, en de bijzondere aandacht die we schenken aan gezinnen met kinderen, die een enorme ruimte krijgen in Paleis 4.

De persdag op het salon vindt plaats op woensdag 10 januari. Deze gaat vooraf aan de B2B-dag op donderdag 11 januari, de dag van de officiële opening. Van vrijdag 12 tot zondag 21 januari is het de beurt aan het grote publiek om de 96e autosalon van Brussel te ontdekken.

We geven ook nog mee dat de openingsuren van het salon verschillen naargelang de dag: in de week is het salon geopend van 11 tot 19 uur, in de weekends van 10 tot 19 uur. De drie traditionele nocturnes tot 22:00 uur blijven uiteraard op het programma op 12, 15 en 19 januari.